Domino.18 bij Montis

Written by admin

Van oktober 2016 tot december 2018 werkte ik als productontwikkelaar bij Montis. Hier heb ik aan bestaande en nieuwe producten gewerkt. Mijn grootste project is de ontwikkeling geweest van een modulaire bank: Domino.18.

De voorganger van Domino.18 is de Domino, een bank van Dick Spierenburg. In samenwerking met hem is er een nieuwe versie ontwikkeld. Domino.18 is speelser door de verschillende zithoogtes en de lossere stoffering. Door de verschillende hoogtes kunnen de elementen meerdere functies vervullen. Zo kan een blok een poef, bankje aan een tafel of een leuning zijn.

Een bijzonder aspect van Domino.18 is de veelzijdige koppeling. De beugels zijn zeer gemakkelijk te bevestigen, waardoor een bank heel snel kan worden omgebouwd tot verschillende opstellingen. Waar veel modulaire banken slechts deels uit elkaar kunnen, is Domino.18 helemaal om te bouwen. Bovendien is er geen enkele concessie gedaan in het comfort en is er gebruik gemaakt van zeer hoogwaardige kwaliteiten schuim.

Ook de productie van Domino.18 is geoptimaliseerd ten opzichte van zijn voorloper. Het koppelen gebeurt pas bij de klant thuis, wat het vervoer en de inhuizing makkelijk maakt. Daarnaast worden de hoezen niet vast geniet zoals traditioneel vaak bij meubels gebeurt, maar bevestigd met een stoffeerstrip, hierdoor kunnen de hoezen worden vervangen als ze versleten zijn, wat de levensduur van de bank erg kan verlengen.